Pasta med sopp og panchetta

Pasta med sopp og panchetta

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok pasta i godt saltet vann, etter anvisning på pakken.

Stek sopp og panchetta i en panne med litt olje til det er gyllent og fått skikkelig med farge. Skru ned varmen og tilsett løk, paprika og cherrytomat. La det steke videre til løken er blank. Tilsett 2 dl fløte i pannen og gi sausen et oppkok. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sil av vannet på pastaen og bland med sausen.

Visp sammen resten av fløten med eggeplommene. Tilsett i pastaen mens du rører. Dette vil tykne sausen, så dersom den blir for tykk kan du spe med litt melk.

Dryss over nykvernet pepper og server.

Handleliste

Antall personer:
4

400 g tagliatelle

1 bit panchetta, ternet 
150 g sopp, skivet
1 løk, finhakket
½ paprika, strimlet
1 boks cherrytomat, delt i to

1 Rørosfløte
2 eggeplommer

sitronsaft*
olje til steking* 
salt og pepper*

* fra kjøkkenskapet