Kjapp fried rice med erter og reddik

Kjapp fried rice med erter og reddik

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.

Varm en stekepanne eller wokpanne med litt olje og stek alle grønnsakene (utenom erter og reddik) på litt over middels varme til de begynner å bli myke, men fortsatt er sprø. Tilsett ris og ertene - fjern pannen fra varmen og rør godt rundt.

Tilsett soyasaus, salt og pepper etter smak. Høvle over reddik rett før servering.

 

Middagstips:

Har du litt fishsauce og sesamolje stående i kjøkkenskapet? Smak til før du serverer! 

Vår beste venn på kjøkkenet er mandolinjernet. I denne oppskriften bruker vi den til å høvle syltynne skiver reddik. Har du ikke mandolinjern, kutt i så tynne skiver du klarer. Pass på fingrene!

Handleliste

Antall personer:
4

3 dl ris
2 fedd hvitløk, finhakket/revet (kan sløyfes)
1 løk, i båter
1 paprika gul, strimlet
1 paprika rød, strimlet
½ chili, uten frø, finhakket
1 bit ingefær, finhakket/revet
1 pak choi, i grove biter
200 g gulrot, ½ cm skiver
150 g grønne erter
½ bunt reddik, i tynne skiver
soyasaus*
salt og pepper*

 

* fra kjøkkenskapet