Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker og rømme med sennep & eple

Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker og rømme med sennep & eple

  • 45 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 220°C.

Skrell og kutt grønnsakene som anvist ved ingrediensene. Legg i en ildfast form og vend inn 2 ss smør, 4 ss rapsolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 20-30 minutter. Tilsettpurre mot slutten av steketiden. Grønnsakene skal være hardt stekt og nesten ha litt brente kanter.

Varm medisterkakene i ovnen eller i en stekepanne til de er gjennomvarme.

Smak til rømmen med grov sennep, revet eple, salt og pepper.

Server medisterkakene med de ovnsbakte grønnsakene og sennepsrømmen.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk medisterkaker

Kuttes i grove båter eller staver: 
350 g gulrøtter
400 g potet
400 g kålrot
200 g persillerot 
½ løk

½ purre, skivet

½ beger rømme
2 ts grov sennep* (se tips) 
½ eple, revet
2 ss smør*

4 ss olje til steking*
salt og pepper*

 

Middagstips:

Vi foretrekker grov sennep til denne retten, men har du ikke det i kjøleskapet så kan du bruke en annen type sennep. Smak deg frem slik at dressingen ikke blir for sterk.

Har du små barn som ikke liker sennep kan du dele dressingen i to – en for de store og en for de små.

* fra kjøkkenskapet