Grønnsaksmoussaka

Grønnsaksmoussaka

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Kok søtpotet til den er mør.

Varm en panne med litt olje og stek resten av grønnsakene til de er møre. Tilsett tomatpassata og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker. 

Sil av vannet på søtpoteten og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.

Legg de tomatiserte grønnsakene i en ildfast form og fordel over søtpotetpuré som et lokk. Bak i ovnen i 10-15 minutter.

Mens formen er i ovnen; Tilbered couscous/quinoa etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning i vannet for ekstra smak.

Server grønnsaksmoussakaen med couscous/quinoa.

Handleliste

Antall personer:
4

400 g søtpotet, små terninger
1 squash, grove biter
1 paprika, strimler
1 aubergine, grove biter 
1⁄2 purre, skiver
1⁄2 brokkoli, små buketter 
1 løk, grove biter
1/3 flaske tomatpassata 
1⁄2 ts sukker* (kan sløyfes)

3 dl couscous/quinoa 
1 buljongterning* (kan sløyfes)

salt & pepper* 
olje til steking*

Kommentar: Benytt quinoa for glutenfri rett.  

* fra kjøkkenskapet