Selleriburger med blåmuggost og tomatsalsa

Selleriburger med blåmuggost og tomatsalsa

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Ha potetbåter i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gylne, ca. 25 minutter. 

Kok speltperler etter anvisning på pakken.

Skrell sellerirot og kutt skiver á ca. 1 1⁄2 cm tykkelse; Dette blir burgeren din.

Varm en panne med litt olje og stek burgerne på begge sider, gjerne til de er litt sorte i kantene. Legg burgerne inn i ovnen og stek i 15–20 minutter til de er møre. 

Mot slutten av steketiden på burgerne, smuldre over blåmuggsosten og la den såvidt smelte. 

Bland sammen tomat, rødløk, chili med de kokte speltperlene. Vend inn litt olivenolje og smak til med limesaft og salt.

Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen.

Anrett burgerbrødene med selleri, salat og tomatsalsa. Server med ovnsbakte poteter.

Handleliste

Antall personer:
4

450 g potet, tynne båter 

2 stk sellerirot
1 blåmuggsost

Tomatsalsa
1 1⁄2 dl speltperler
200 g tomat, ternet
1⁄2 rødløk, fine terninger 
1⁄2 chili, finkuttet
1⁄2 lime, saften

4 burgerbrød fra Kolonihagen Bakeri
1⁄2 salat, hele blader

olivenolje*
olje til steking* 
salt & pepper*

Kommentar: Erstatt speltperler med quinoa og sløyf burgerbrød for en glutenfri rett. 

* fra kjøkkenskapet