Laks med glaserte grønnsaker og jordskokkpuré

Laks med glaserte grønnsaker og jordskokkpuré

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 160°C.

Kok potet og jordskokk til det er mørt.

Kok opp 1 dl vann sammen med en god klatt smør. Damp gulrot, rødløk og løk under lokk i 3 minutter.

Fjern lokket, tilsett eddik, honning og la væsken koke helt inn (5–6 minutter). Smak til med salt, pepper, limesaft og eventuelt litt mer honning. 

Legg fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 15-20 minutter, eller til en kjernetemperatur på 50°C.

Hell av vannet på potet og jordskokk. Tilsett en god klatt smør en puré. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Server laksen med glaserte grønnsaker og jordskokkpuré.

Handleliste

Antall personer:
4

600 g jordskokk, små biter 
200 g potet, små biter
smør*
melk*

350 g gulrot, tynne skiver 
1 rødløk, båter
1⁄2 løk, båter
2 ss smør*
1 dl vann
1 dl eddik*
1–2 ss honning* 
1⁄2 lime, saften

1 pk laks

salt & pepper*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet