Sei & Provencegrønnsaker i tomatsaus

Sei & Provencegrønnsaker i tomatsaus

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Kok bulgur i saltet vann etter anvisning på pakken. (Se kommentar for glutenfritt alternativ.)

Vend alle grønnsakene med litt olivenolje, oregano og timian i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 25 minutter til det har fått farge. 

Ha de bakte grønnsakene over i en kjele, tilsett tomatpassata og la det koke til grønnsakene er ferdig. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker. 

Skru ned varmen på gryten, vend forsiktig i fisken og sett på lokk. La fisken trekke i 2–3 minutter til den er ferdig. 

Server fiskegryten med bulgur og finhakket persille.

Handleliste

Antall personer:
4

3 dl bulgur

1⁄4 gresskar, med skall, i terninger
1 løk, skivet
1gul paprika, skivet
1 rød paprika, skivet
1 squash, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
1 tomatpassata
1/3 sitron, saften
1 pk sei, i terninger

1/3 persille, finhakket

olivenolje* 
salt og pepper*
sukker* 

Kommentar: Erstatt bulgur med quinoa eller hirse for en glutenfri rett. 

* fra kjøkkenskapet