Lange med gresskar & pastinakk

Lange med gresskar & pastinakk

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Del gresskar i to, fjern innmaten med en skje og kutt i terninger. Vend gresskaret med pastinakk, fennikel, løk, hvitløk, sitronsaft, olje, salt og pepper. Bak i ovnen på et bakebrett i 20–30 minutter til grønnsakene er møre.

Del fisken i porsjonsstykker og legg på en bakebrett sammen med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 7-8 minuttene eller til fisken har en kjernetemperatur på 56 °C.

Bland sammen ingrediensene til yoghurtdressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server fisken med bakte grønnsaker, yoghurtdressing og finhakket persille.

Handleliste

Antall personer:
4
1 pk langefilét

3⁄4 gresskar, små terninger
500 g pastinakk, tynne skiver
1 fennikel, skivet
1 løk, i skiver
2 hvitløksfedd, grovhakket
1/3 sitron, saften

yoghurtdressing
1⁄2 beger Rørosyoghurt
1⁄2 agurk, revet
1 fedd hvitløk, finrevet 
1/3 sitron, saften

1/3 potte persille, finhakket

olivenolje* 
salt & pepper*
* fra kjøkkenskapet