Bønnekebab i tortillalefse

Bønnekebab i tortillalefse

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Kjør alle ingrediensene (utenom fetaost) til bønnekebaben med en kjøkkenmaskin/stavmikser til en grov masse. Smuldre fetaost over og vend inn i farsen. Form små pletter med en spiseskje og stek i en panne med litt olje til de har fått en fin skorpe. Husk at plettene skal være små nok til å passe i en tortillalefse.

Vend sammen ingrediensene til rømmedressingen og smak til med salt og pepper.

Pakk lefsene i aluminiumsfolie og varm i ovnen et par minutter.

Bland sammen ingrediensene til salaten.

Anrett lefsene godt med salat, bønnekebab og en god skje dressing.

 

Middagstips:
Bruk kikert-/quinoamel, eller annet proteinrikt mel, for en ekstra næringsrik rett.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk tortillalefser 

Bønnekebab
2 bokser kidneybønner, silt/skylt
1⁄2 potte persille, grovhakket 
1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finrevet
1 løk, i finer terninger
1 lime, saften
2 ts spisskummen*
4 ss mel*
1 fetaost, smuldret

Rømmedressing 
1⁄2 beger Rørosrømme 
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen

Salat
250 g tomat, ternet
1 agurk, ternet
1 rødløk, fine terninger

Kommentar: Bruk det melet du foretrekker, om det er hvetemel eller glutenfritt. 

* fra kjøkkenskapet