Ovnsbakte grønnsaker med stekt rødkål

Ovnsbakte grønnsaker med stekt rødkål

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200°C.

Vend potet, gresskar, tomat og løk med olje, salt og pepper på et bakebrett. Bak i ovnen i ca. 30 minutter til gresskaret er mykt.

Varm en panne med litt olje. Stek kålen til den er falt sammen og er myk. Fjern kålen fra varmen og vend inn fennikel, til en lun salat.

Ta grønnsakene ut av ovnen når de er ferdige og vend inn de hvite bønnene. Smak til med grov sennep og sitronsaft.

Server bakte grønnsaker med lun kålsalat, en god skje rømme og et godt dryss persille.

 

Middagstips

Reduser steketiden i ovnen ved å spre grønnsakene godt på brettet.

Handleliste

Antall personer:
4

400 g potet, tynne båter
3⁄4 gresskar, med skall, terninger
250 g tomat, båter
1 løk, i båter
2 bokser smørbønner, silt
2 ss grov sennep*
sitronsaft

1⁄2 rødkål, finkuttet
1 fennikel, finkuttet
1⁄2 potte persille, finhakket 
1⁄2 beger Rørosrømme

olje til steking* 
salt & pepper*

* fra kjøkkenskapet