Mulligatawnysuppe med fusilli, egg og spelt

Mulligatawnysuppe med fusilli, egg og spelt

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm en stor gryte med litt smør eller olje og stek løk, gulrot og søtpotet til det er blankt. Tilsett hvitløk og la det surre et minutt. Tilsett deretter tomat, eple, garam masala og la det frese et par minutter.

Tilsett vann, middagsperler og en buljongterning. Kok under lokk i ca. 20 minutter.

Kok fusilli etter anvisning på pakken.

Kok eggene i 10 minutter til de er hardkokte.

Når grønnsakene er møre, kjør suppen glatt med en stavmikser. Spe eventuelt med vann for en litt tynnere konsistens. Smak til med eddik, salt og pepper.

Server suppen i dype tallerkener med en skje fusilli, hardkokt egg og grovhakket persille.

 

Middagstips: 
Riv de hardkokte eggene på et rivjern! Da fordeler eggene seg bedre i suppen og gjør at du får egg, fusilli og suppe på en og samme skje.

Handleliste

Antall personer:
4
1 løk, ternet
200 g gulrot, ternet
400 g søtpotet, ternet
1 fedd hvitløk, finhakket
1 tomat, ternet
1 eple, ternet
2 ts garam masala eller currypulver*
1–1,2 liter vann
2 dl middagsperler
1 grønnsaksbuljongterning*
1 ts eddik*
1 pk fusilli

4 egg, hardkokte

1⁄2 potte persille, grovhakket

smør eller olje til steking* 
salt & pepper*
* fra kjøkkenskapet