Fiskepudding i hvit saus med purre og potet

Fiskepudding i hvit saus med purre og potet

  • 30
  • Enkel

Fremgangsmåte

Rør ut fiskebuljong i kokende vann slik at du får en ferdig kraft.

Smelt smør i en kjele og rør i melet. Spe med varm kraft og fløte/ melk slik at du får en hvit saus. Kok opp, tilsett grønnsakene og la gryten koke i 5-8 minutter til den tykner og melsmaken er borte. Rør med jevne mellomrom slik at sausen ikke brenner seg.

Når grønnsakene er møre, tilsett fiskepuddingen og smak til med salt, pepper, et dryss kajennepepper og sitronsaft.

Server med revet pepperrot på toppen.

Middagstips!
Server gjerne med brød og godt smør ved siden av.

 

Handleliste

Antall personer:
4

60 g mel
60 g smør
9 dl vann fiskebuljongterning
1 dl fløte/melk

1 purre, vasket og skivet 
300 g gulrot, ternet
600 g potet, skrelt og ternet

1 pk fiskepudding, ternet

salt & pepper
kajennepepper
Saften fra 1 sitron 
pepperrot, etter smak

* fra kjøkkenskapet