Ertepletter med rødbete- og potetpuré

Ertepletter med rødbete- og potetpuré

  • 45 minutter
  • Middels

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°C.

Kok potet og rødbeter møre.

Kjør alle ingrediensene til plettene til en grov masse i en kjøk- kenmaskin eller blender. Form massen til små pletter. Stek på middelsvarme i en stekepanne med litt olje på begge sider til de er gylne. Legg plettene på et stekebrett og stek i ovnen i ca. 10-15 minutter til de føles lett spenstige.

Sil av vannet på poteter og rødbeter, og la grønnsakene dampe av seg i kjelen. Mos med en sleiv, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Rett før servering: Varm fennikel og erter i en gryte med smør, salt og pepper til det er lunt. Dryss over grovhakket persille ved servering.

 

 

Handleliste

Antall personer:
4

Pletter:
300 g erter
2 eggeplommer
1⁄2 løk, finhakket
1 boks kidney bønner, silt/skylt 
4-6 ss kikerter mel
salt & pepper

rødbete- og potetpuré:
500 g potet, skrelte og i små terninger
300 g rødbete, skrelt og i små ternger
4 ss smør
salt & pepper

Lun fennikel salat:
1⁄2 fennikel, finhøvlet
100 g erter
1 ss smør
salt & pepper
1⁄2 potte persille, grovhakket

 
* fra kjøkkenskapet