Gulrotsuppe med sei, ingefær og appelsin

Gulrotsuppe med sei, ingefær og appelsin

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Kutt grønnsaker som beskrevet. Fres i en kjele med litt smør på middels varme til purren er blank og myk. Tilsett vann og buljong, og la det småkoke i ca. 20 minutter til gulrøttene er møre.

Stek brødet i ovnen i 5-8 minutter.

Kjør suppen til en jevn suppe med en stavmikser eller kjøkken- maskin. Tilsett saften av en appelsin og smak til med salt og pep- per. Spe eventuelt med mer vann hvis suppen er for tykk.

Sil av laken- og skyll bønnene, kutt sei i biter og tilsett i suppen. La det trekke et par minutter til fisken er klar. Løft ut en liten bit med en skje og kjenn på den om den er ferdig.

Server suppen med nystekte brødet, grovhakket dill og godt smør.

Middagstips:
Suppen smaker også godt med hardkokt egg til!

 

Handleliste

Antall personer:
4

1⁄2 purre, finhakket
1 løk, i biter
3 cm ingefær, revet/finhakket 
650 g gulrøtter, i biter
1 1⁄2 l vann
2 kyllingbuljongterninger
1 appelsin, saften

1 pk seifilet
1 boks bønner
1⁄2 potte dill
1 hirse brytebrød

smør
salt & pepper

 
* fra kjøkkenskapet