Kolonihagens fiskeburger

Kolonihagens fiskeburger

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180°C

Vend potetbåter inn med olje, tørket timian, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 25 minutter til de er møre.

Varm fiskeburgerne ved å steke de litt i pannen eller i ovnen i ca. 10 minutter.

Smak til yoghurt med salt, pepper, en klype sukker og litt sitron- saft.

Bland sammen gulrot, agurk og vend inn god olivenolje, et dryss salt og litt sitronsaft.

Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen før servering.

Del burgerbrødene, legg på litt grønn salat, en fiskeburger, en skje dressing og skivet tomat.

Server burgeren med agurk- og gulrotsalat og ovnsbakte potetene.

Middagstips:

Bruk en mandolinjern eller ostehøvel til å skjære grønn- sakene i tynne bånd. Hva med å lage din helt egne yo- ghurtdressing? Med for eksempel litt ketchup, hakkede

sylteagurker, eller hva du måtte ha i kjøleskapet.

Handleliste

Antall personer:
4

Fiskeburgere (4 stk) 
Burgerbrød (4 stk)

1 stk gulrot, i tynne bånd 
½ stk agurk, i tynne bånd 
Ekstra jomfru olivenolje* 
¼ stk sitron*, saften

3 stk tomat, i skiver 
½ salat, i biter

600 g potet, i tynne båter 
1 ts tørket timian*

½ beger yoghurt 
¼ stk sitron*

salt & pepper* 
sukker*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet