Aubergine- & kokosgryte med ris

Aubergine- & kokosgryte med ris

  • 45 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken og kutt alle grønnsakene som beskrevet.

I en varm gryte, stek løk og aubergine til det har fått en fin brunfarge. Dryss over karrikrydderet sammen med chili, ingefær og hvitløk - stek videre et par minutter. Tilsett squash og stek i ca. 5 minutter. Tilsett tilslutt kokosmelken og la gryten koke i ca. 10 minutter.

Sil av vannet på bønnene og blend de til en pasta. Tilsett i gryten etter den har kokt i 10 minutter og la det koke videre i 5 minutter.

Tilsett tomat, limesaft og smak til med salt og pepper. Server risen sammen med aubergine- og kokosgryten.

Handleliste

Antall personer:
4

3 dl ris

kaldpresset olje til steking* 
1 stk løk, i skiver
1 stk aubergine, i grove terninger
1 stk paprika, strimlet
½ stk chili, finkuttet
2 fedd hvitløk, knust
ca. 3 cm ingefær, revet
1 stk squash, i grove terninger 
1 ss karrikrydder*
1 boks kokosmelk

1 bokser bønner, blendet

300 g tomat, i båter 
1 stk lime, saften 
salt og pepper*

 

* fra kjøkkenskapet