Fritatta med kantarell, salat og yoghurtdressing

Fritatta med kantarell, salat og yoghurtdressing

  • 30-40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Visp egg, melk, salt og pepper. 

Kok 1 del hirse i 2 deler vann og litt salt til alt vannet er kokt inn.

Stek sopp, løk, squash og paprika godt i en panne til løken er blitt skikkelig karamellisert og kantarellen har falt godt sammen. 

Ha de stekte grønnsakene over i en ildfast form på størrelse med stekepannen. Hell eggemassen over og stek i ovnen i 12 minutter. 

Bland yoghurt med sitronsaft og smak til med salt og pepper. 

Bland sammen grønnsakene og hirsen til salaten og server med yoghurtdressingen.

 

Middagstips:

En av våre beste venner på kjøkkenet er mandolinjernet. Bruk en mandolin for å skjære gulbetene og fennikelen i så tynne skiver som mulig. Men pass på fingrene!

Handleliste

Antall personer:
4

6 stk Egg
1 dl melk
salt og pepper*

100 g kantareller (børstet rene)
2 stk løk (finsnittet)
½ stk squash (strimlet)
1 stk paprika (strimlet)

2 dl hirse
½ stk salat (vasket og revet)
½ bunt reddik (tynne skiver)
⅔ stk agurk (i halve skiver)
1 pk perletomat (delt i to)
1 stk gulbete (supertynne skiver)
½ stk fennikel (tynne skiver)

½ beger Rørosyoghurt
½ stk sitron (saften)
salt og pepper*

* fra kjøkkenskapet