Steinbitt med pak choi og ris

Steinbitt med pak choi og ris

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°C

Kok risen etter anvisning på pakken.

Kutt alle grønnsakene. Del pak choi i to slik at du ikke blander de hvite stilkene med de grønne bladene.

Legg fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 12 minutter. 

Varm en vid kjele med litt olje og stek paprika, de grove bitene med pak choi, squash og purre til de er blanke. Tilsett deretter de grønne bladene til pak choien, hvitløk, chili og ingefær. La det hele surre et par minutter. Tilsett fish sauce, saften av en halv lime, litt revet limeskall, salt og pepper. 

Server fisken med de wokede grønnsakene og nykokt ris.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk steinbitt

3 dl ris

½ pak choi, biter
½ squash, skiver 
½ paprika, grove biter
½ purre, skiver
1 ss revet ingefær
½ chili, finhakket 
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fish sauce*
1 ss soya*
½ lime, saften og revet skall

rapsolje*
salt & pepper*

* fra kjøkkenskapet