Quiche med bacon, sopp og fennikel servert med couscoussalat

Quiche med bacon, sopp og fennikel servert med couscoussalat

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180°C

Pisk sammen 4 egg, 2 dl melk/vann, smak til med salt og pepper. 

kutt bacon, kutt sopp, purre og halve fennikelen som beskrevet ved siden av. Fres baconet i en stekepanne med olivenolje. Når baconet begynner å bli gyllent tilsett soppen og la det steke med til den har fått litt farge. Tilsett deretter fennikel og purre, la dette surre med til blank. 

Legg bacon og soppblandingen i paiformen, hell eggeblandingen over og stek i ovnen til eggeblandingen ”setter” seg,  ca. 20 minutter.

Sil av laken på bønnene og tilbered couscous etter anvisning på pakken. 

Vask og riv salat, kutt tomat, fennikel og agurk som beskrevet. Bruk en mandolin eller ostehøvel for å kutte tynne bånd. Bland sammen med bønnene og couscousen. Smak til med god olivenolje, salt og pepper. 

Server paien og salaten gjerne med litt yoghurt.

Handleliste

Antall personer:
4
4 egg
2 dl melk eller vann*
salt & pepper*

1 pk bacon, terninger 
150 g sopp, skiver 
½ fennikel, tynne skiver
½ purre, tynne ringer 
2 ss olivenolje*

1 quicheskall

3 dl couscous
1 boks smørbønner, silt/skylt
2 tomater, terninger 
½ sala, vasket og revet
½ agurk, tynne bånd
½ fennikel, tynne bånd

1/3 beger Rørosyoghurt 
* fra kjøkkenskapet