Lammeboller med feta, tzatziki og quinoa

Lammeboller med feta, tzatziki og quinoa

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Forvarm oven til 180°C.

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Tilsett en terning buljong i kokevannet for ekstra smak.

Riv agurk på et rivjern (ca. 3 ss) og finhakk hvitløk. Bland med yoghurt og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. 

Kutt resten av agurken, tomat og feta i grove biter. Vask salat og bland alt sammen. Vend inn litt god olivenolje.  

Legg lammebollene i en ildfast form. Tilsett litt smør eller olje og godt med tørket oregano. Varm i ovnen i ca. 5-7 minutter.

Server lammebollene med quinoa, fetasalat og yoghurtdressing.

Handleliste

Antall personer:
4

3 dl quinoa
1 terning buljong*
1 ss olje*

¼ agurk
1 fedd hvitløk
1/3 beger Rørosyoghurt
sitronsaft

½ agurk 
300 g tomat
1 pk fetaost
½ stk salat

1 pk lammeboller
tørket oregano*

olivenolje*
salt & pepper

* fra kjøkkenskapet