Grønnsakscurry

Grønnsakscurry

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Skrell potet og del i fire båter. Kok i lettsaltet vann i ca. 10 minutter til de er nesten ferdig.  

Kutt resten av grønnsakene. 

Sil av vannet på potetene.

Varm en stor kjele med litt olje. Tilsett løk, kokte poteter, garam masala, karri og spisskummen. La det surre til løken er blank og potetene har tatt litt farge. Tilsett hvitløk og chili, og la det surre videre et minutt. 

Tilsett brokkoli, squash, knust tomat og vann. La gryten småkoke til brokkolien er mør. Smak til med salt og pepper.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Smak til med litt olivenolje og litt sitronsaft når den er ferdig. 

Server grønnsakscurrien med couscous og grovhakket koriander.

Handleliste

Antall personer:
4

400 gram potet, båter 
1 brokkoli, buketter 
1 squash, biter 
1 løk, båter 
½ chili, uten frø, finhakket 
2 fedd hvitløk, finhakket 
½ dl stekeolje*

½  ss garam masala*
½  ss karri *
½  ss spisskummen* 

1 glass tomatpassata
2 ½ desiliter vann

3 desiliter couscous
¼ sitronsaft

½ potte koriander

sat & pepper*
olivenolje*

Kommentar: Erstatt couscous med quinoa for en glutenfri rett. 

* fra kjøkkenskapet