Fiskepinner med syltet agurk- og fennikel og hirse

Fiskepinner med syltet agurk- og fennikel og hirse

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kutt agurk og fennikel tynt med en mandolin eller kniv. Bland med 1 ts salt og la det stå i 15 minutter. Etter 15 minutter klemmes vesken ut av agurken.

Bland sammen eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er helt oppløst og vend inn fenikkel og agurk. La det stå og sylte til resten av maten er klar. 

Kok hirse  etter anvisning på pakken.

Kutt fisken i ”fiskepinner”, salte og pepre stykkene. Ha mel i en skål og vend fiskestykkene i melet. Legg stykkene på et brett. 

Varm en panne med med litt smør og olje. Stek fiskepinnene i ca. 3-4 minutter på hver side. For å sjekke om fisken er ferdig kan du stikke tuppen på en kniv i et av stykkene og holde den der i 5 sekunder, er tuppen på kniven varm er fisken ferdig.

Riv gulrot, vask og riv salat, kutt tomat i terninger. Ved sammen med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. 

Klem litt sitronjuice over fiskepinnene og server med salat, syltet fennikel- & agurk og hirse.

Middagstips: 
For en enda sunnere variant, vend fiskepinnene i fullkornsmel, kokkosmel eller annet valgfritt mel!

Handleliste

Antall personer:
4
1 pk seifilet
50 g mel*
¼ sitron*

3 dl hirse
¼ sitron* 
kaldpresset olivenolje*
½ pt finhakket koriander

½ salat
250 g tomat
100 g gulrot
¼ sitron*

Syltet agurk- og fennikel
¼ dl eddik
½ dl sukker
¾ dl vann
½ stk agurk 
½ fennikel
1 ts salt*
* fra kjøkkenskapet