Hotdogs med løkkompott, stekt salat og syltet fennikel- & agurk

Hotdogs med løkkompott, stekt salat og syltet fennikel- & agurk

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller varm ovnen til 180°C dersom du ikke skal grille. 

Syltet fennikel- og agurk
Kutt agurk og fennikel supertynt med en mandolin eller kniv. Bland med 1 ts salt og la det stå i 15 minutter. Klem deretter væsken ut av fennikelen og agurken.

Bland sammen eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er helt oppløst og vend inn fennikel- og agurk. La salaten stå og sylte til resten av maten er klar. 

Løkkompott
Kutt løk i tynne ringer og stek i pannen med litt olje til det er godt karamellisert, de må gjerne bli godt brunet. Dryss over litt sukker hvis du ønsker at karamelliseringen skal gå kjappere. 

Stekt salat
Del brokkoli i små buketter, kutt aubergine i terninger, vask og riv salat, riv gulrot og kutt agurk i grove biter. 

Stek aubergine og brokkoli i en veldig varm panne med litt olje til det er godt brunet. Det skal gjerne bli litt svidd i kantene. La det kjøle seg ned før du blander det sammen med salat, gulrot og agurk. 

Pølser og pølsebrød
Pølsene grilles/stekes i en panne til de er gjennomstekte. Pølsebrødene skal gjerne også få litt varme på seg fra grillen eller stekeovnen.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk pølser
1 pk pølsebrød

Løkkompott
2 løk
2 ss olje*

Syltet fennikel- & agurk
½ dl eddik*
1 dl sukker*
1 ½ dl vann*
½ agurk 
½ fennikel

Stekt salat
½ stk brokkoli 
½ aubergine
150 g gulrot 
½ agurk 
½ lollosalat

salt & pepper*
stekeolje*

Kommentar: Sløyf pølsebrød eller bruk blader av hjertesalat for glutenfri rett. 

* fra kjøkkenskapet