Sei grillspyd med linsesalat og basilikumdressing

Sei grillspyd med linsesalat og basilikumdressing

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Tenn grillen, eller om du steker spydene i pannen varm ovnen til 180°C.

Legg trepinnene i vann, så unngår du at de brenner seg når grillspydene legges på grillen senere. 

Grillspyd
Kutt alle grønnsakene og fisken i lik størrelse og tre de på spydene. 

Pensle spydene lett med olje og krydre med salt og pepper. 

Stek spydene på grillen. Alternativt kan de stekes på høy varme i en panne slik at de får en god skorpe. Stek de deretter ferdig i ovnen i ca. 10 minutter.

Salat
Kok linser etter anvisning på pakken og la de kjøle seg ned. 

Vask og riv salat, kutt fennikel og tomat i båter. 

Vend alt sammen og bland med litt olivenolje, salt og pepper. 

Dressing
Kutt basilikum fint og bland med rømme og sitronsaft.

 Server grillspyd med salat og dressing. 

Handleliste

Antall personer:
4

Grillspyd
1 pk seifilét
200 g sopp 
1gul paprika
1rødløk
½ aubergine
½ brokkoli

Salat
3 dl røde linser
2 tomater
½ salat
½ fennikel

Dressing
½ stk sitron*
½ beger Rørosrømme
½ potte basilikum

salt & pepper*
olivenolje*

* fra kjøkkenskapet