Solbærsangria

Solbærsangria

  • 10 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Solbær kan kokes ned til en sirup, lag saft. Bruk det som frister. Her har vi laget en solbærsirup ved å koke ned friske bær med en spiseskje sukker pr. 100 g bær.

Kok det ned med litt vann til en tykk sirup.

Diverse av sesongens og hagens bær er lagt i fryseboksen og fungerer som isbiter med smak.

Fersk appelsin vaskes grundig og skives.

En kanelstang gir det hele en spennende spiss.

Bland ut sirupen med vann og server sangriaen kald med isbiter, fryste bær, appelsinskiver og gjerne en kanelstang.

Tips:
Juks og kjøp ferdig solbærsirup. I våre restauranter bruker vi for eksempel Fars økologiske solbærsaft fra Alhaug Gård. Dyrket og plukket Midt i Mjøsa. For hånd. Ikke sprøytet. Ikke kunstgjødslet. Kaldpresset. Ingen bruk av enzymer. Pasteurisert, men kun varmet opp til 78 grader. Med andre ord: Ren vare!

Handleliste

Antall personer:
4

200 g solbær
2 ss sukker
1 liter vann/bris/prosecco/hvitvin

sesongens bær, fryste
1 appelsin
kanelstang 

* fra kjøkkenskapet