Lag ost og få mysesmoothie

Lag ost og få mysesmoothie

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Det er sommer og det er smoothie-tid. Her kommer oppskriften på ost og smoothie i et. 

DEL 1: 

1.    Varm melken til 35 grader.
2.    Tilsett sitronsaften. 
3.    Varm melken opp til 35 grader igjen.
4.    Sett melken på kjøl i 1 time. 
5.    Hell massen over i et osteklede, eller et fuktig kjøkkenhåndkle, plassert oppi en sil, og la det drenere i ca. 4 timer. 

Ja, da var første del overstått, det var jo ikke så vanskelig. Hvor er mysen? Jo, det er den væsken som har rent av osten.

DEL 2:

Blend mysen sammen med frosne bær og honning til en smoothie. Og det var faktisk det!

Men vent nå litt. Hva med osten som ligger der og drenerer spør du? Ja nå skal du høre:

Vend massen inn med en klype salt, knip og snurr kledet sammen til en ball  og la den henge natten over med en bolle under. 

Dagen etter er osten klar og hvis du vil ha et lite forslag til hva du kan bruke osten til, ja så kommer det her:

Bland den med Timian, basilikum, pepper, rosmarin, fennikel, ramsløk, hvitløk eller noe helt annet. Spis det på en skive godt brød, ha over tomatsalaten, vend det inn i nykokt pasta, eller i en kald pastasalat. Det er faktisk opp til deg. Betrakt det som en fri oppgave, la fantasien bestemme! Det er så simpelt at du skylder deg selv og familien å finne din favoritt. Så kom med det… hva er din favoritt?

Handleliste

Antall personer:
2–4
1 liter h-melk fra Røros
1 dl sitronsaft
250 g frosne jordbær
2 ss honning (eller etter smak)
en klype salt

Osteklede eller rent kjøkkenhåndkle
kjøkkenbolle
sil
* fra kjøkkenskapet