Grønnsakssuppe med blåskjell

Grønnsakssuppe med blåskjell

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Legg blåskjellene i en bolle med kaldt vann og rens lett med en børste. Kast skjell som har sprukket eller åpnet seg. Om det er noen skjell som har åpnet seg litt kan du knipse på de et par ganger, og dersom de trekker seg sammen igjen er de fine.  

Del purren på langs, skyll den grundig og finkutt. Skrell gulrot og pastinakk, kutt i terninger på ca. 1x1 cm. Kutt løk i tynne skiver. Del fennikel på langs og kutt deretter i tynne skiver. 

Fres gulrot, pastinakk og løk i en gryte med litt olje til det har fått litt farge. Tilsett fennikel og fres videre i ca. 5 minutter. Tilsett vann og kok i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker litt ekstra dybde i kraften kan du eventuelt tilsette en buljongterning.  

Tilsett blåskjell og purre, sett på lokk og skru ned varmen. Etter ca. 5 minutter skal blåskjellene ha åpnet seg og suppen er da klar til servering.

Server suppen med litt grovhakket persille og noen sitronbåter. 

Middagstips: 
Ha alltid et glass vann stående ved siden av komfyren når du freser grønnsaker  – for hvis det setter seg i bunnen er det bare å tilsette litt vann så ”kokes bunnen ren”.

Handleliste

Antall personer:
4

1 pk blåskjell

1 purre
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 løk
1 fennikel
1 liter vann
buljongterning* (kan sløyfes)

persille
sitronsaft

salt & pepper*
stekeolje*

* fra kjøkkenskapet