Kyllinglår med bakte grønnsaker og potetpuré med ramsløk

Kyllinglår med bakte grønnsaker og potetpuré med ramsløk

  • 50 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til180°C. 

Skrell potet, kutt i små biter og kok i ca. 20 minutter til de er møre. 

Kutt rødløk i båter. Skrell pastinakk og gulrot, og kutt i tynne stenger. Legg i en ildfast form, vend inn litt olje, salt og pepper. 

Del hvert kyllinglår i 2. Dette gjør du ved å presse ned en skarp kniv i leddet på kyllingen – der låret bøyer seg. Stek kyllingbitene i en panne med litt olje til de er gylne. Legg kyllingen i formen sammen med grønnsakene og bak i ovnen i ca. 30 minutter. 

Kjør ramsløk, smør og melk med en stavmikser til det er knall grønt. Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg i gryten. Tilsett ramsløk-/smørblandingen og mos potetene til en glatt puré. Spe med melk til ønsker konsistens. Smak til med salt. 

Når formen i ovnen er klar, vend grønnsakene inn med 2 ss grov sennep og server sammen med kyllinglårene og den grønne potetpuréen.

Handleliste

Antall personer:
4

500 g potet
1/2 dl melk
1–2 ss smør
ramsløk

1 pk kyllinglår

2 rødløk
300 g gulrot
200 g pastinak
2 ss grov sennep*

salt & pepper*
stekeolje*

* fra kjøkkenskapet