Pølser med ramsløk, gresskarfries og lun appelsin- & kålsalat

Pølser med ramsløk, gresskarfries og lun appelsin- & kålsalat

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 220°C. 

Pølsene egner seg like godt til grillen som til stekepannen, så dersom du velger å grille - begynn med å tenne den. 

Skjær bort skallet på flaskegresskaret med en skarp kniv, del i to, skrap ut kjernene med en skje og kutt i tynne staver. I en bolle, vend sammen staver med olje, salt og pepper. Kle et brett med bakepapir og spre stavene godt utover, stavene skal helst ikke røre hverandre. Bak i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de begynner å se karamelliserte ut og litt svarte i kantene. Vend på stavene en gang halvveis inn i steketiden. 

Rens appelsinen og del i små biter, pass på at du ikke får med steinene. Sil av laken og skyll kikertene. Finsnitt kålen med en skarp kniv eller et mandolinjern. 

Varm en stekepanne med olje, tilsett kålen, kikertene og appelsinen la det surre sammen til kålen begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til kålsalaten med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. 

Dersom du velger å steke pølsene i stekepannen: Løft salaten ut av stekepannen og varm pannen på nytt med litt olje. Stek pølsene til de er gjennomstekt og gylne – eller sleng pølsene på grillen!

Server pølsene med den lune kålsalaten, gresskarfries, sennep og litt rømme.

 

Middagstips:

Velger du stekepannen synes vi det er godt å skjære opp pølsene i biter før de stekes, slik som du ser på bildet, slik at du får en fin stekeskorpe rundt alle kantene. Velger du grillen er det enklest å grille de hele.

Handleliste

Antall personer:
4

1 flaskegresskar
0,5 desiliter stekeolje*
salt og pepper*

1 stk appelsin
1 boks kikerter
½–1 kålhode
2 ss stekeolje*
salt & pepper*
sitronsaft (kan sløyfes)*

1 pk pølse med ramsløk fra Metervare

0,5 beger rømme
sennep*

Denne oppskriften er glutenfri.

* fra kjøkkenskapet