Fried rice med kyllingbryst

Fried rice med kyllingbryst

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken. Eller enda bedre – finn frem risen du har stående i kjøleskapet. 

Kutt brokkoli i små buketter, pak choi i grove biter, og løk i båter. Riv eller finhakk ingefær, chili og hvitløk. 

Fjern skinnet på kyllingen og kutt i terninger. Varm en stekepanne med litt rapsolje og stek kyllingen til den får en fin stekeskorpe. Løft ut kyllingen og legg til side i en skål. 

Ha mer olje i pannen og varm på litt over middels varme. Stek alle de kuttede grønnsakene til de er blanke og begynner å bli myke. Løft grønnsakene ut og legg til side sammen med kyllingen. 

Ha på ny olje i pannen og varm opp på høy varme. Tilsett risen og stek til den får en fin lysebrun farge. Tilsett grønnsaker og kylling, og varm det hele opp. Knekk i eggene og rør godt rundt i pannen til eggene har satt seg. 

Smak til med en god porsjon soyasaus, grovhakket persille og høvlet reddik.

 

Middagstips:

Når du lager stekt ris, får du det beste resultatet når risen er helt avkjølt før den stekes. Ta derfor gjerne og kok risen dagen i forkant og sett den i kjøleskapet.

Handleliste

Antall personer:
4

4 dl ris

stekeolje*
1 brokkoli
1 pak choi
1 løk
1/3 chili 
½ bit ingefær, etter smak
1–2 fedd hvitløk
1 pk kylling
2 egg
soyasaus*
1/3 pt persille
1 bunt reddik

Denne retten er glutenfri

* fra kjøkkenskapet