Ramsløk på tre måter

Ramsløk på tre måter

  • ca 15 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Enten du plukker den selv eller kjøper fra en utvalgt butikk – så er ramsløken antagelig en av landets beste matskatter. Kjent som Nordens hvitløk kan den brukes til det meste og er utrolig næringsrik. Ikke la fantasien stanse deg! Vi gir deg våres topp 3 måter å bruke ramsløk på. Tilbered gjerne majonesen og smøret noen dager i forkant av servering slik at smakene får skikkelig satt seg.

SLIK GJØR DU:

Ramsløksolje

Denne oljen blir en smaksbombe uten grenser. Med en farge du ikke har sett maken til. Bland med litt rømme, i en dressing, ha over salaten eller sammen med litt godt smør på varm pasta. Nå som vi er i beste sesong for ramsløk har vi alltid denne oljen for hånd på kjøkkenet til våre restauranter. Du kan også fryse ned oljen – f.eks i et isbitbrett.  

Grovhakk ramsløken og kjør sammen med oljen på fullt i en blender i 5 minutter. Det er vanlig at den blir litt varm, som hjelper oljen å trekke ut klorofyll og farge av ramsløken.

Ramsløksmajones

Følg vår oppskrift på majones her og bytt ut halvparten av mengden olje med ramsløksolje. Resultatet blir en knall grønn majones som smaker fantastisk som dipp, til grillmat, sjømat eller skalldyr. Med andre ord: det meste! 

Tips: Vi har også sløyfet sennep for å få en klar og ren smak på majonesen. Skal du smaksette en majones anbefaler vi å lage en basis, uten sennep, som ikke krasjer med ramsløken, hvitløken eller smakene på de urtene du har for hånd. 

Ramsløkssmør

Lag et smør med kun ramsløk, eller revolusjoner grillmaten med litt syrlig, sommerlig og friskt sitronskall. Glem sausen og la heller en skive ramsløkssmør smelte over den varme maten. Smør holder seg også fantastisk på frys, så lag gjerne opp ekstra. 

Kjør ramsløken et par ganger i en foodprosessor til det er finhakket. Tilsett mykt smør og sitronskall, og kjør videre til det er godt blandet. Sett smøret på kjøl slik at det blir fast igjen. 

Tips: Vi har pakket smøret inn i bakepapir, rullet det som en pølse og avkjølt, slik at det kan skjæres i pene skiver når det er fast.

Handleliste

Antall personer:
4
Ramsløksolje

100 g ramsløk
300 g nøytral olje

Ramsløksmajones

Følg vår oppskrift på majones her!
1,5 dl ramsløksolje

Ramsløkssmør

100 g ramsløk
300 g rørossmør - romtemperert
gjerne finrevet skall fra 1 sitron
* fra kjøkkenskapet