Scottish Highland burger med kålsalat

Scottish Highland burger med kålsalat

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kjøttet i disse burgerne kommer fra Scottish Highland cattle – men er kortreist fra Breke Gård i Flåm. Rasen skiller seg ut med kraftig tolagspels – ullhår under og strie dekkhår utenpå. Dette beskytter dyrene mot vær og vind, slik at dyrene får bevege seg utendørs hele året. De har såklart også egne hus de kan gå inn i, men når bestemmer de helt selv. At dyrene får beite ute året rundt bidrar til miljøet og tar godt vare på kulturlandskapet i Flåm. Ute holder dyrene krattskog i sjakk og beiter utmarken åpen og fin. For ikke å nevne, gjør alt dette kjøttet usedvanlig smakfullt!

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180°C.

Vask potetene og kutt i tynne båter. Vend inn olje, salt og pepper. Bak i ovnen på et stekebrett/ildfast form i ca. 25 minutter.

Finsnitt kål og løk. Stek løken i en blanding av smør og rapsolje på middels varme til den er blank. Tilsett kålen og stek videre til den er myk. Smak til med litt soyasaus, salt og pepper.

Mot slutten av steketiden på potetene: Legg burgere og burgerbrød inn i ovnen. Burgerne er ferdig stekt så pass på at de ikke får for mye varme – da risikerer de å bli tørre.

Bland rømme, sukker, sitronsaft, finhakket hvitløk om du har, salt og pepper. 

Legg opp burgerbrød med kålsalat, burger og skivet tomat. Server med potetbåter og rømmedressing.

 

Handleliste

Antall personer:
4

700 g potet
rapsolje*
salt & pepper*

1 løk
½  kålhode
1 ss smør*
1 ss rapsolje*
soyasaus*
salt & pepper*

4 Okseburgere
4 Hamburgerbrød

2 tomat (ca. 200 g)

½ boks rømme
¼ sitron
en klype sukker*
½ fedd hvitløk*
salt og pepper*

For glutenfri oppskrift erstatt hamburgerbrød med glutenfritt

* fra kjøkkenskapet