Grønnsakscurry med kokosmelk og ris

Grønnsakscurry med kokosmelk og ris

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Finhakk halve løken, chili, hvitløk og ingefær. Kutt aubergine, tomat, paprika og squash i terninger. Kutt siste halvdelen av løken i båter.

Stek aubergine og løk i en gryte med litt olje på høy varme til den er gyllen. Tilsett krydderiene og la det surre et par minutter. 

Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det surre et minutt videre. 

Tilsett tomat, paprika, squash og kokosmelk. La gryten småkoke til det tykner litt. Spe med litt vann om den blir for tykk. 

Sil av laken på bønnene og skyll. Tilsett i gryten og rør om. 

Smak til gryten med sitronsaft, salt, pepper og eventuelt en klype sukker. 

Server med kokt ris.

Handleliste

Antall personer:
4
3 dl ris

2 fedd hvitløk,
1 løk (½ finhakket + ½ i båter) 
1 bit ingefær
1 chili (uten frø)
1 aubergine
2/3 squash
1-2 tomater
1 paprika
1 ss garam masala*
1 ts spisskummen*
1 boks kokosmelk
1 boks bønner
en klype sukker*
sitron*
salt & pepper*
* fra kjøkkenskapet