Torskefrikassé med potet og gulrøtter

Torskefrikassé med potet og gulrøtter

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen. Spe med vann mens du fortsetter å vispe til en saus. Tilsett buljongterning og la sausen putre i 5 minutter slik at du får ut melsmaken.
 
Kutt fisken i terninger som passer på skjeen.
 
Fyll en kjele med ca. 2 cm vann, smør og litt salt. Kok opp og tilsett gulrotskiver og brokkolibuketter. Sett på lokk og damp i 5-7 minutter. Sil av vannet og hell over litt god olivenolje, salt og pepper.
 
Skru ned varmen på den hvite sausen til lav, tilsett rømme og smak til med dijonsennep, salt, pepper og eventuelt en klype sukker. Tilsett fisken, sett på et lokk og la den trekke i ca. 5 minutter.
 
Tilsett erter i sausen og server med dampet brokkoli og gulrot. 

Handleliste

Antall personer:
4

600 g potet

hvit saus
3 ss smør*
3 ss hvetemel*
5 dl vann
1 terning fiskebuljong*
3 ss dijonsennep*
½ boks rømme

1 brokkoli
1–2 gulrøtter
½ purre

½ potte dill
650 g torsk

smør*
salt & pepper*

* fra kjøkkenskapet