Falaffel med linsesalat og yoghurtdressing

Falaffel med linsesalat og yoghurtdressing

  • 40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Falaffel:  
Sil av laken- og skyll kikertene i kaldt vann. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.

Varm en gryte med litt olje og fres løk på middels varme til den er blank.

Tilsett hvitløk, spisskummen fres et par minutter.

Tilsett kikerter, egg, mel og bladpersille (spar ca. 1 ts persille til dressingen).

Fjern kjelen fra varmen og kjør blandingen med en stavmikser til en grov deig. Smak til med sitronsaft.  

Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Øs opp en og en spiseskje med falaffelrøre i pannen og stek som små pannekaker. Stek til de er gylne på begge sider.

Linsesalat:
Tilbered linser etter anvisning på pakken.

Kutt rødløk, tomat, agurk og paprika i små terninger. Bland med linsene og smak til med olivenolje, salt og pepper.

Dressing:
Smak til yoghurten med resten av bladpersillen, litt finhakket mynte, salt og pepper.

Server falaffel med linsesalat og yoghurtdressingen. 

Handleliste

Antall personer:
4

Falaffel
2 bokser kikerter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss spisskummen*
3 egg
4 ss kikertmel eller annet mel*
½ bunt bladpersille
sitronsaft

Linsesalat
3 dl linser
½ rødløk
2 tomater
½ agurk
½ paprika

Dressing
½ yoghurt
1 ts bladpersille
1 ts mynte

salt & pepper
olje til steking*

 
* fra kjøkkenskapet