Eggerøre

Eggerøre

  • 10 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Feilen de fleste gjør, er å bruke melk i eggerøren – som gjør den tørr og kjedelig.

Du kan ev. bruke fløte om du ønsker en veldig fyldig eggerøre, men vi velger å lage den med vann – og heller avslutte med en STOR klatt med smør.

Det neste som ofte gjøres feil, er å bruke for sterk varme og for kort tid. 

SLIK GJØR DU: 

Pisk sammen egg, vann og salt. Ha alt i en stekepanne eller kjele på svak varme – heller for svak enn for varm.

Bruk en tresleiv og skrap jevnlig i bunnen. Om du bruker svak varme, har du også bedre kontroll på når eggerøren blir ferdig.
Avslutt mens eggerøren er fuktig, og i god tid før den blir tørr og kjedelig i konsistensen.

Ta pannen til side, og smelt inn en stor klatt med godt smør – slik at den får en blank, fin overflate.

Server straks, og ha ev. litt hakket gressløk over om det er sesong.

Tips: 

Vil du ha virkelig luksus, så kan du kjøpe en liten bit ekte sort trøffel. Legg trøffelen i en lufttett boks sammen med eggene (hele egg). Etter en dag eller to har eggene trukket til seg masse trøffelaroma og gir den ferdige eggerøren en fantastisk smak. Ønsker du å flotte deg ytterligere, så kan du rive trøffelen inn i røren.

Handleliste

Antall personer:
2–4
6 egg
Salt & pepper etter smak
En STOR klatt godt smør
½ dl kaldt vann
Litt gressløk om du ønsker
* fra kjøkkenskapet