Rekesalat

Rekesalat

  • 15 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Ikke heng deg for mye opp i oppskriften.

Bruk cirkamål, tenk hva du mener passer sammen, og føl på hva du er fysen på. Da får du et best mulig resultat.

Alt blandes godt i en stor bolle før du har det over i en liten, pen serveringsbolle. Det visuelle gjør også noe med smaken.

Tips: 
Reker byr på det røde plantestoffet du også finner i krill – astaxantin – med både antioksidantkraft og betennelsesdempende egenskaper. Rikelig med selen fra rekene bidrar til en ytterligere styrking av cellefabrikkenes antioksidantforsvar.

Handleliste

Antall personer:
4

150 g pillede ferske reker
150 g majones 
2 store skjeer Nyr eller rømme
1 ts lys eddik
saften av en halv sitron
1 liten gul løk
1/3 purre
2 små gulrøtter, revet
1/4 agurk

Salt & pepper
gressløk og dill etter smak

 

 

* fra kjøkkenskapet