Majones

Majones

  • 15 minutter
  • Middels

Fremgangsmåte

Majones:
Husk at alle råvarene må ha romtemperatur for at majonesen ikke skal skille seg. Bland eggeplomme, sitron, sennep, salt og pepper i en bolle.

Pisk inn litt og litt av oljen til du får en fin majoneskonsistens.

Du kan også lage dette med en stavmikser. Bland alt, utenom oljen, i en smal og høy container. Kjør stavmikseren på lav hastighet og hell oljen over forsiktig.

Når du ser at emulsjonen starter, kan du løfte litt på mikseren. På under ett minutt har du så en ferdig deilig majones.

Skulle majonesen bli for tykk, kan du spe med litt vann. Smak til med eventuelt litt mer sitron.

Remulade:
Skal du lage remulade, lager du først en porsjon med majones.

Rør i tillegg inn 6 ss sylteagurk i små biter, 3 ss grovhakket kapers, 2 ansjosfileter i små biter, 2 ss finhakket bladpersille eller annen urt du liker som estragon, gressløk etc.

Handleliste

Antall personer:
4
1 eggeplomme
saften av 1/2 sitron
3 dl nøytral olje som raps
1 ts god sennep
salt & pepper
* fra kjøkkenskapet