Sellerirotsuppe med stekt bacon og bakt selleri

Sellerirotsuppe med stekt bacon og bakt selleri

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Skjær ut fire grove båter av selleriroten og grovhakk resten.

Vend de fire båtene i litt olje, sukker, salt og spisskummen. Legg i en ildfast form og bak i ovnen til de er møre. La de ligge under aluminiumsfolie til de skal serveres.

Varm en kjele med litt olje. Fres resten av selleriroten sammen med løk til det er blankt. Tilsett vann slik at grønnsakene er dekket og kok i ca. 20 minutter til sellerien er mør.

stek ternet bacon til det er sprøtt. 

Tilsett fløte i suppekjelen og kok opp. Kjør suppen slett med en stavmikser. Om suppen blir for tykk kan du spe med litt vann. Smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft.

Server suppen i dype skåler. Legg sellerien i hver sin skål og øs opp suppen. Topp gjerne med bacon og litt finhakket persille.

Handleliste

Antall personer:
4

ca. 1¾ sellerirot (skrelt, i grove biter)
½ løk, ternet
1,3 liter vann
¾ fløte
sitron

4 båter sellerirot
1 klype salt*
1 klype sukker*
1 ts spisskummen*

½ pt persille (finhakket)
bacon, ternet

salt & pepper*
olje til steking*

* fra kjøkkenskapet