risotto med torsk og sjampinjong

risotto med torsk og sjampinjong

  • 30–40 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Lag kraft ved å koke opp 8 dl vann med 1 buljongterning.

Finn frem en vid kjele og finhakk løk. Fres i en blanding av olje og smør til den er blank. Tilsett risottorisen og la den frese på middels varme til den er blank, men pass på at den ikke tar farge. 

Tilsett 1-2 dl hvitvin og kok inn mens du rører med en slikkepott. Eller hopp til neste steg om du ikke har hvitvin:

Tilsett et par øser kraft og rør til den er nesten kokt inn. Fortsett på samme måten til risen er al dente (myk utenpå, litt hardt inni), ca. 20 minutter. 

Mens du rører risottoen: 
Legg torsken i en ildfast form. Sprinkle over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 15-20 minutter til fisken flaker seg. 

Vask salat, kutt sopp i skiver og del cherrytomat i to.

Varm en stekepanne med litt olje. Stek soppen og la den ligge i pannen uten å røre til den har fått en gyllen stekeskorpe. Rør rundt og la det steke videre. Tilsett cherrytomat og fjern pannen fra varmen. 

Når risottoen er ferdig: 
Tilsett et par klatter smør og revet parmesan til risottoen. Sett på et lokk og la risottoen hvile i ca. 4 minutter.

Mens risottoen hviler: 
Sett soppblandingen tilbake på varmen. Tilsett spinat, rør rundt og smak til med salt og pepper.

Rør rundt i risottoen og smak til med sitronsaft, salt, pepper og server toppet med torsk og grønnsaker.

Handleliste

Antall personer:
4

8 desiliter kraft av vann og kyllingbuljong*
1 sjalottløk
4 dl risottoris
1 desiliter hvitvin* (kan sløyfes)
1 parmesan
3 spiseskjeer smør*

1 pk torsk

en håndfull spinat
200 gram sjampinjong
1 pk cherrytomat

olje til steking*
salt & pepper*

* fra kjøkkenskapet