Thaifiskekaker med wokede grønnsaker og ris

Thaifiskekaker med wokede grønnsaker og ris

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Agurksalat:
Fjern frøene fra chilien og finhakk, legg til side mesteparten. Kutt agurken i små terninger eller i skiver, bland olivenolje, sukker, limejuice, litt av den finhakkede chilien og soyasaus. Vend inn agurk og la det stå å marinere. 

Legg fiskekakene i en ildfastform og varm i ovnen til de er gjennomvarme.

Rens og kutt resten av grønnsakene i "wokstørrelse" og finhakk hvitløk. Varm en stekepanne med olje og stek grønnsakene og den finhakkede chilien og hvitløken på høy varme til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med litt limesafte, soyasaus og fishsauce.

Server fiskekakene med de wokede grønnsakene, agurksalat og ris.

Middagstips: 
Om du har, tilsett gjerne litt sesamolje og sesamfrø i agurksalaten.

Om du har små barn med sensitive ganer kan chili sløyfes.

Handleliste

Antall personer:
4
3 dl ris

1 pk fiskekaker

1 paprika
½ squash
3 gulrøtter
200 g sopp
½ chili
1 fedd hvitløk
limesaft
soyasaus*
fishsauce*

Agurksalat
litt chili etter smak
½ agurk
3 ss olivenolje*
en klype sukker*
limesaft
1 ts soyasaus*
* fra kjøkkenskapet