Sopprisotto med baconsurret indrefilet av svin
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
En kremete risotto med steinsopp og indrefilet av svin i medaljonger toppet med parmesan og fersk basilikum er et av våre beste middagstips! Alle våre svineprodukter kommer fra norske økologiske gårder om alle er sertifisert med Dyrevernmerket.
Steg 1
Renskjær indrefileten for hinner og sener. Finhakk hvitløkfeddene, og bland sammen med oregano, timian og rosmarin. Gni indrefileten inn med krydderblandingen. Dryss over salt og pepper.
Steg 2
Legg baconskivene på en skjærefjøl, la sidene overlappe hverandre. Legg indrefileten på kanten av baconskivene, og rull sammen.
Steg 3
Brun indrefileten i litt olivenolje, overfør deretter til en smurt ildfast form, og stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen av fileten.
Steg 4
Del sjalottløk i to, og surr lett i panna sammen med soppen i et par minutter, etter du har tatt ut indrefileten. Dryss over eventuell resterende krydderblanding. Legg sopp og sjalottløk rundt indrefileten og stek på 180 grader i ca. 30 minutter, eller til steketermometeret viser mellom 65 og 70 grader. Da vil kjernen være rosa.
Steg 5
Mens indrefileten steker i ovnen, kan du lage risottoen. Ha posens innhold i en kjele sammen med litt olivenolje, og varm det opp i 2-3 minutter på middels varme.
Steg 6
Hell over 0,5 dl vann (eller hvitvin), og rør til væsken har fordampet. Tilsett så ca. 7 dl vann, litt og litt. La småkoke i ca. 15 minutter uten lokk, rør en gang iblant.
Steg 7
Fjern kjelen fra varmen, og tilsett en klatt med smør, og revet parmesan. La stå i et minutt, rør rundt og server.
Steg 8
Server risotto med skiver av indrefilet over, og et godt dryss parmesan.
Tips!
Du kan både krydre og baconrulle indrefileten en dag i forveien.