Eton mess med lakrismarengs
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Eton Mess er en tradisjonell engelsk dessert med marengs, pisket krem og bær. Vår versjon har en herlig kombinasjon av lakrismarengs og vår egen bringebærsorbet.
Steg 1
Sett ovnen på 150 grader. Tørk ut av vispebollen med litt sitronsaft. Gjør det samme med vispen, og slikkepotten du skal bruke.

Steg 2
Ha eggehvitene i bollen og pisk til et luftig skum. Ha i halvparten av sukkeret, og pisk til marengsen er blank.

Steg 3
Tilsett resten av sukkeret, samt lakrispulver, og pisk til marengsen er blank og stiv, uten synlige sukkerkorn.

Steg 4
Ha marengsen over i en sprøytepose med tyll, og sprøyt ut emner på et bakepapirkledd brett.

Steg 5
Sett brettet med marengsene i ovnen, og skru ned varmen til 90 grader. La steke i 1- 1,5 time. Marengsene er ferdige når de kjennes tørre, og løsner lett fra bakepapiret.

Steg 6
Pisk kald kremfløte med sukker til en myk krem.

Steg 7
Knus marengsen lett med fingrene, og legg krem, marengs, ferske bringebær og bringebærsorbet lagvis i dessertglass.
Tips! Marengsen kan lages opp til fire uker i forveien, og kan oppbevares i en lufttett boks på kjøkkenbenken.