Eton mess med lakrismarengs

Over 1 time

Eton mess med lakrismarengs, stående

Ingredienser

ca. 4-6 porsjonsglass eller ca. 25 marengs, avhengig av størrelse

Fremgangsmåte

Eton Mess er en tradisjonell engelsk dessert med marengs, pisket krem og bær. Vår versjon har en herlig kombinasjon av lakrismarengs og vår egen bringebærsorbet.

Steg 1

Sett ovnen på 150 grader. Tørk ut av vispebollen med litt sitronsaft. Gjør det samme med vispen, og slikkepotten du skal bruke.

Eton mess steg 1

Steg 2

Ha eggehvitene i bollen og pisk til et luftig skum. Ha i halvparten av sukkeret, og pisk til marengsen er blank.

Eton mess steg 2

Steg 3

Tilsett resten av sukkeret, samt lakrispulver, og pisk til marengsen er blank og stiv, uten synlige sukkerkorn.

Eton mess steg 3

Steg 4

Ha marengsen over i en sprøytepose med tyll, og sprøyt ut emner på et bakepapirkledd brett.

Eton mess steg 4

Steg 5

Sett brettet med marengsene i ovnen, og skru ned varmen til 90 grader. La steke i 1- 1,5 time. Marengsene er ferdige når de kjennes tørre, og løsner lett fra bakepapiret.

Eton mess steg 5

Steg 6

Pisk kald kremfløte med sukker til en myk krem.

Eton mess steg 6

Steg 7

Knus marengsen lett med fingrene, og legg krem, marengs, ferske bringebær og bringebærsorbet lagvis i dessertglass.

Tips! Marengsen kan lages opp til fire uker i forveien, og kan oppbevares i en lufttett boks på kjøkkenbenken.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter