Om oss


To svigerinner, en bror/ektemann og en skinkesteik. Det høres kanskje ut som en dårlig tv-serie, men det er faktisk det som var starten på Kolonihagen.

Sånn skal det jo ikke være

Skinkesteiken, som sto på familiens meny en påskeaften tidlig på 2000-tallet, hverken så eller smakte naturlig. «Sånn skal det ikke være», konkluderte trioen, de sa opp jobbene sine og bestemte seg for å gjøre det de kunne for å bidra til en bedre matkultur. Siden den gang har alt vært bygget på en enkel filosofi: Dyr skal ha det bra og mat skal produseres på den måten naturen tiltenkte det, uten sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer. Ja, også må maten smake fantastisk, selvfølgelig!

Bedre mat må være tilgjengelig for alle og til en fair pris, tenker vi!

Fra matkasser til Rema 1000

Steg én på reisen var økologiske matkasser. I mangel på et lokale fikk de bygget et kjølerom hjemme, og det første halve året sto de og pakket kassene ved kjøkkenbenken. Videre fulgte det et økologisk bakeri, så kom Norges første heløkologiske restaurant; Kolonihagen Frogner, og bryggeri i en kjeller på Grünerløkka. I begynnelsen var produktene dyre, mye var nisjeprodukter og de fleste var kun tilgjengelig i Oslo. Bedre mat må være tilgjengelig for alle og til en fair pris, tenkte vi, og i 2016 fikk vi muligheten til å nå ut til hele Norge, da vi ble en del av REMA-familien. Så nå er det produkter fra Kolonihagen i over 670 butikker over hele landet: tilgjengelig, billigere, men fortsatt med samme filosofi.

Trioen vokste seg etter hvert til en liten gjeng, og i dag er vi femti lidenskapelige ansatte fordelt på en restaurant, et bakeri og på et hovedkontor i Ekebergskrenten, og alle har vi ett og samme ønske: å gjøre verden til et litt bedre sted.

Kontakt

hei@kolonihagen.no

Har du en tilbakemelding på et produkt?