Hvorfor ikke tvert om?

Kolonihagen er fundamentert på kraften og spenningen i å gjøre ting annerledes. To svigerinner og etter hvert en bror og ektemann, sa opp jobbene sine for å bidra til en bedre matkultur. Jorunn, Katrine og Jon-Frede.

Kolonihagen begynte med en økologisk matkasse i 2004. Da vi trengte økologiske brød, startet vi et økologisk bakeri. Da vi skulle lage bakeriutsalg, åpnet vi i stedet Norges første heløkologiske restaurant - Kolonihagen Frogner. I en kjeller på Grünerløkka begynte vi med ølbrygging, og kalte det Kolonihagen bryggeri. 

Kolonihagens visjon har hele tiden vært å gi folk bedre mat, fordi bedre mat gir bedre mennesker.

Bra mat til alle

Før solgte vi dyre, økologiske nisjeprodukter til noen få. Så ville vi noe mer. Vår ambisjon er at flere skal leve bedre. Da må de få bedre mat – bedre mat må bli tilgjengelig. En fair pris, i butikker der folk bor.

Den beste maten vil aldri bli billig, men den kan være rimelig. Da må vi være smarte, lage større volum og kopiere de som er gode på butikkdrift. Og hvorfor skal den beste maten bare selges i Oslo? Nå er vi i 600 rema-butikker i hele landet.

Vi skal gjøre det enkelt å leve bedre. Vi er på vei.

SMAK = økologi x bærekraft x etikk x sporbarhet x historie

Smak – alt vi gjør handler om smak, for det som ikke smaker godt, blir ikke spist. Mat handler om mer enn å bli mett.
Kolonihagen har alltid jobbet med økologi, fordi økologi har vært en av få standarder på mat produsert av folk som bryr seg litt mer. Samtidig er det relevant å spørre seg; er økologisk godt nok?

Nei, økologisk godkjenning bare et minimumskrav for Kolonihagen. 

Vi jobber etter det vi kaller øko+ prinsippet, som betyr at maten skal ha flere egenskaper enn bare å være økologisk godkjent. Vi jobber for å ha sporbarhet i hele verdikjeden, slik at du som forbruker skal kjenne hele produktet. Vi jobber for at produktene våre skal være bærekraftige, etiske og bidra til god dyrevelferd. 

Hvorfor økologisk?

Vi bruker ikke tiden vår på å argumentere hvorfor du skal spise øko+. Det klarer du finne ut av selv. Noen synes økologi er tullete – og det er helt ok. 

Det er påvist at økologisk mat inneholder mindre rester av gift og plantevernmidler. Det er påvist at økologisk dyrket mat inneholder mer antioksidanter. Til tross - ingen offentlige institusjoner har konkludert med at økologisk mat er sunnere enn konvensjonelt produsert mat.

Trekk sammen og tenk sjæl!

Vårt manifest

Kolonihagen utfordrer kvalitet! Kvalitet er ikke innpakning og staffasje. Kvalitet er innhold. Smak, bærekraft, etikk og økologi. Kolonihagen er åpen om hva vi gjør og hva vi tror på. Vi er åpen om hva som er bra, hva som er bedre – og hvorfor. Kolonihagen prøver, spør, prøver igjen. Vi er enten først. Eller best. Eller smartest. Nesten alltid. Derfor kan vi ta feil – og må prøve på nytt.
 
Kolonihagen tror en bedre verden starter med bedre mennesker. Bedre mat gir bedre liv. Bedre liv gir bedre samfunn.
 
Vår ambisjon en like enkel som den er ambisiøs. Vi skal gjøre det enkelt å leve bedre.