Viltsesongen er i gang!

16. sep. 2021

Rein, Lom host

Høsten er her for fullt og nå kan du finne ferskt og smakfullt reinsdyrkjøtt fra Jotunheimen i et utvalg butikker. Hvilke butikker dette er ser du nederst på siden.

Helt Reint!

Du får det ikke mer naturlig enn reinsdyrkjøttet fra Jotunheimen. Her har store flokker dratt over viddene i hundrevis av år, mellom sommer- og vinterbeite, gjennom dype daler og langs høye åser, over bekker og stryk, fra skoggrensen til snaufjellet, på barmark og snø. Beitet er rikt og variert og smaken av bukkeblad og myrhatt, turt og stormarimjelle, rimsopp, skorpe- og bladlav får frem det mange mener er en unik viltsmak. Litt mildere i kalvekjøttet, mer markert hvis dyret har gått lenger i fjellet. Flokkene er i balanse med naturen og utvelgelsen av dyr til slakt og avl sikrer kvaliteten gjennom generasjoner. Driften er bærekraftig og dyrevelferd står i fokus for tamreinlagene som dominerer de enorme områdene.

Stort utvalg

I sortimentet finner du et stort utvalg forskjellige stykningsdeler; entrecote, indrefilet, ytrefilet, steik, mørbrad, grytekjøtt og flatbiff, noe for enhver smak og enhver høstmiddag!

Våre reinlag

Sesongens ferske reinsdyrkjøtt kommer fra Fram Tamreinlag og Filefjell Tamreinlag som begge holder til i Oppland. Store og varierte beiteområder preger smaken på kjøttet som kommer fra reinen til Fram Tamreinlag. Aktiv gjeting og fokus på dyrevelferd er også viktig i en gjennomtenkt forvaltning som alltid har reinen, naturen og kjøttet i fokus. Filefjell Reinlag tar vare på en tradisjon og en livsstil som går tilbake til slutten av 1700-tallet. Du kan treffe reinen helt nede ved Hønefoss om vinteren, men året igjennom utnytter dyra den varierte og frodige vegetasjonen i store beiteområder i Valdres, Vang og Hemsedal. Beskyttet geografisk betegnelse Reinkjøtt fra Jotunheimen fikk denne høsten tildelt merke for Beskyttet Geografisk Betegnelse som første vilt aktør i Norge. Beskyttede betegnelser er en offentlig merkeordning som sikrer at norske matskatter får den beskyttelsen og anerkjennelse de fortjener. Formålet med beskyttede betegnelser er å skape større matmangfold og økt verdiskaping ved å stimulere til regional og lokal matproduksjon.

konfitert rein, liggende
Pulled rein med syltet rødløk og persillemajones

I disse butikkene finner du fersk reinsdyrkjøtt fra Jotunheimen:

Oslo

REMA 1000 Arnebråtveien
REMA 1000 Bryn
REMA 1000 Etterstad
REMA 1000 Gjelleråsen
REMA 1000 Årvoll
REMA 1000 Hellerud
REMA 1000 Hoffsveien
REMA 1000 Ensjø
REMA 1000 Ila
REMA 1000 Kjelsås
REMA 1000 Lambertseter
REMA 1000 Majorstua
REMA 1000 Hovin
REMA 1000 Stasjonsveien
REMA 1000 Ryen
REMA 1000 Sæterkrysset
REMA 1000 Torshov
REMA 1000 Tøyen
REMA 1000 Ulsrud
REMA 1000 Vinderen

Midtre Østland

REMA 1000 Gjettum
REMA 1000 Lommedalen
REMA 1000 Nesbru
REMA 1000 Signaturgården

Vest

REMA 1000 Fjøsanger
REMA 1000 Kuven
REMA 1000 Nattland
REMA 1000 Paradis
REMA 1000 Søreide

Oppskrifter med Rein

Flere artikler