Våre beste oppskrifter med egg!

08. apr. 2022

samlebilde egg

Vi elsker egg! Spesielt våre egne økologiske og Dyrevernmerkede egg så klart! Bare tenk så mye du kan lage med egg – alt fra middager, til kaker og så klart på frokostbordet. Her har vi samlet noen av våre beste oppskrifter med egg som du kan nyte med ekstra god samvittighet!

Ja, det har noe å si hvor eggene kommer fra!

Eggene våre er økologiske og ble i 2021, som hittil eneste aktør i Norge, tildelt Dyrevernmerket av Dyrevernalliansen. Eggene kommer fra familiene Berg og Wedel-Jarlsberg som begge er lidenskapelig opptatt av at hønene skal ha det bra. Du kan lese mer om Dyrevernmerket og hva det betyr for dyrevelferden til høna her.

Gravet eggeplomme på avokado toast

Med en gravet eggeplomme kan du briljere og imponere både deg selv og andre rundt bordet. Det krever litt tid, men er slettes ikke vanskelig.

Egg toast med avocado og gravet eggeplomme liggende
Gravet eggeplomme på avokado toast

Deviled eggs & bacon

Deviled eggs er en perfekt siderett eller forrett til sosiale sammenkomster. Eggene kokes, skallet fjernes, de deles i to, man tar ut plommen og blander den med majones eller sennep og annet godt. De serveres kalde og er supre som fingermat.

Egg deviledeggsbacon liggende
Deviled eggs toppet med bacon og cherrytomater

Strata

Strata er amerikansk ovnsrett med røtter tilbake til 80-tallet. Vi har gjort en moderne vri på klassikeren som passer perfekt til frokost- eller brunsjbordet.

Frokost strata egg
Strata

Påskecookies med ingefær og hvit sjokolade

Det beste av begge verdener, ja det tror vi så absolutt at dette er! Hvit sjokolade og et hint av ingefær og sitron i digge cookies gjør disse utrolig friske og gode! Frys ned emner med deig, så kan du ta opp og steke akkurat så mange du trenger.

Cookies med hvit sjokolade og ingefær
Påskecookies med hvit sjokolade og ingefær

Quiche med squash, vårløk og feta

Denne digge quichen kan nytes både varm og kald, og er like perfekt å ta med seg ut i parken, hagen eller på balkongen, som rundt spisebordet. Sett eventuelle rester i kjøleskapet så har du en supergod lunsj dagen etter.

Quiche med squash, liggende
Quiche med squash, vårløk og feta

Hvorfor er det noen ganger vanskelig å fjerne skallet på egg?

Det at skallet slipper dårlig fra egget er en indikasjon på at egget er veldig ferskt fordi hinnen til skallet er godt festet til eggehviten. Etterhvert som egget blir eldre slipper hinnen og skrelling er lettere. Et tips for å gjøre det lettere å skrelle egg til frokostbordet er å koke de dagen før og oppbevare de i kjøleskapet!

Tips til tilberedning av egg:

Det er nesten bare fantasien som setter grenser på hvordan man kan tilberede egg.

  • For bløtkokt egg bør det kokes 4-6 minutter, smilende egg 7-8 minutter og hardkokt egg 8-10 minutter avhengig av størrelse på egget.
  • Speilegg er en rask måte å servere egg til mange. Knekk eggene over en stekepanne med litt smør eller olje og krydre med litt salt, pepper og eventuelt litt chili om du vil ha litt kick. kjør sunny side up, over easy, hel eller knust plomme - her kan alle bestemme hva de ønsker!
  • Posjert egg er et egg som er kokt uten skallet. For å få til det koker du opp saltet vann i en liten kjele med litt eddik. Senk temperaturen før kokepunktet og sirkuler vannet med en sleiv for å en virvel. Slipp egget forsiktig i vannet, her kan det være lurt å ha knekket egget over i en liten skål i forkant og ikke rett i kjelen. Kok i 4.minutter. Løft forsiktig opp fra vannet.
  • Ved å grave en eggeplomme får du en fast plomme som du faktisk kan rive over maten! Plommen graves i en blanding av sukker og salt før den tørkes i ovnen.
  • Et tips for en saftig eggerøre er å ikke ha for høy varme, og så blir det ekstra godt med litt gressløk og revet Vesterhavsost på toppen.

Oppskrifter

Relevante produkter

Flere artikler