Våre beste 17.mai oppskrifter!

12. mai 2022

Iskake med browniebunn, 17.mai stående

Pavlova, brownies, is og vafler hører jo en skikkelig 17.mai feiring til – her er våre beste kakeoppskrifter til nasjonaldagen!

Iskake med browniebunn

Den ultimate 17.mai kaken med bunn av brownies og iskake med jordbær toppet med friske bær. Kaken holder seg en uke i fryseren, så denne kan du lage i god tid før feiringen. Du velge å lage isen selv, eller gjøre enda enklere og bruke favoritt-iskremen din. Hurra!

Iskake med browniebunn og bær liggende
Iskake med browniebunn og bær

Appelsin- og gulrotsorbet mocktail

En rågod mocktail med Appelsin- og gulrotsorbet, et hint av ingefær og myntesukker på kanten av glasset som virkelig er prikken over i'en. Den smaker friskt uten å bli for søt og ikke minst er den superlett å lage. Nyt!

Mocktail med appelsin og gulrotsorbet 3
Mocktail med Appelsin- og gulrotsorbet

Minipavlova med sjokoladeis og bær

Pavlova er en perfekt til dessert i middagsselskaper, i høytider eller så klart til 17.mai. I vår oppskrift har vi litt sjokolade i marengsen og topper den med iskrem, crunchy pistasjnøtter, friske bær og litt karamellsaus. Det er en ganske uslåelig kombinasjon spør du oss!

Minipavlova liggende
Minipavlova passer perfekt til 17.mai!

Festpavlova

Vi har gitt den klassiske pavlovaen en smakfull oppgradering! Den hjemmelagede vaniljekremen har fått et friskt hint av sitron, og de jordbærene vendes sammen med sukker, lime og aromatisk mynte før de legges over en pavlovabunn som både er sprø utenpå og herlig myk inni. Det blir ikke bedre til 17.mai enn dette!

Festpavlova liggende
Pavlova hører 17.mai til!

Eton mess

Eton Mess er en tradisjonell engelsk dessert med marengs, pisket krem og bær. Vår versjon har en herlig kombinasjon av lakrismarengs og bringebærsorbet. Perfekt å servere i porsjonsglass.

Eton mess med lakrismarengs, liggende
Eton mess med lakrismarengs

Ostekake med blåbærtopping

Nok en 17.mai klassiker – ostekaken! Denne er fløyelsesmyk og luftig med hint av ekte vanilje og toppet med blåbær som har et lite kick av sitron for ekstra friskhet! Skal du lage bare én ostekake til 17.mai burde det absolutt bli denne!

Ostekake med blabaertopping liggende
Ostekake med blåbærtopping

Vafler

Klassiske vafler, med en nydelig sprø skorpe, myk innside og deilig hint av kanel. Her er det bare å sette frem topping på 17.mai bordet så kan alle velge hva de ønsker å ha på vaflene selv! Du kan så klart lage røren i forkant og fryse den ned, så har du en mindre ting å ordne på nasjonaldagen.

Vafler liggende
Få ting slår en klassisk vaffel med syltetøy og rømme på 17.mai!

Se oppskriftene her

Flere artikler