Nyhet! Økologiske bønner og linser!

28. mar. 2022

Bonner og linser serie miljo

Vår nye serie økologiske bønner og linser har endelig begynt å komme ut i butikkhyllene. Du har kanskje sett de i din lokale REMA 1000 allerede?

Tilgjengelig i hele landet

I løpet av våren og sommeren skal du kunne finne hele serien med økologiske bønner og linser i din lokale REMA 1000 butikk uansett hvor i landet du bor. Serien består av kikerter, kidneybønner, hvite bønner, sorte bønner, røde linser og bønnemiks. Bønner og linser er utrolige allsidige og kan brukes til mye, som tilbehør til middagen, i salater, taco og gryteretter for å nevne noe. Under finner du noen utvalgte oppskrifter og serveringsforslag.

Kikerter

Kikerter kan brukes til utrolig mye! Prøv gjerne å steke de i ovnen med litt krydder og olivenolje til bruk som topping til salater eller spis alene som snacks. Eller du kan lage deilig og kremete hummus! Visste du at laken kikertene kommer i heter aquafaba og er rik på stivelse, derfor kan det benyttes som erstatter for eggehvite i flere oppskrifter!

Hummus, liggende

Hummus, 2 porsjoner:
1 boks Kolonihagen kikerter, silt/skylt
1 ss tahini (sesampasta) eller 1ss sesamfrø
1 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd
1 ts spisskummen
1⁄2 ts salt
2 ss Kolonihagen olivenolje
2 ss væske fra kikertene

Ha kikerter, tahini, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, væske fra kikertene, salt og olivenolje i en blender og kjør til hummusen er myk og luftig. Smak eventuelt til med mer salt, tahini eller sitronsaft.

Er den litt for tykk? Spe på med litt av væsken fra kikertene. Prøv med persille, koriander eller chili så får du en ny vri på hummusen.

Hvite bønner

Hvite bønner passer godt som tilbehør til middag, i salater og gryteretter. De hvite bønnene gir for eksempel en fyldig og kremete konsistens til denne skikkelig gode suppen kokken vår Andreas har laget! Klikk her for å se oppskriften på hvit bønnesuppe med sprø grønnkål og vesterhavsost.

Hvit bønnesuppe-liggende
Hvit bønnesuppe med sprø grønnkål og Vesterhavsost

Bønnemiks

Den allsidige økologiske bønnemiksen i serien består av kidneybønner, store hvite bønner og kikerter. Med den kan du blant annet lage en frisk bønnesalat med persille og sitron.

Bønnesalat med persille og sitron:
1 boks Kolonihagen bønnemiks, silt og skylt
1 stilk stangselleri
1⁄2 rødløk
2 ss hakket persille
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje

Skjær selleri i små terninger og kutt rødløk i tynne skiver. Bland alt med hakket persille og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og nykvernet sort pepper.

Se produktene

Oppskrifter

Flere artikler