Nyhet! Glutenfrie rundstykker!

21. sep. 2021

Glutenfrie rundstykker

Vi mener at glutenfrie rundstykker skal smake like godt som andre rundstykker, like god konsistens skal de ha også! Vi har derfor skapt Norges, og kanskje verdens, første glutenfrie og økologiske rundstykker i dagligvare, laget på naturlig råvarer av høy kvalitet. Du finner de i frysedisken på din lokale Rema 1000 butikk fra mandag 20.september.

Glutenfrie rundstykker i to forskjellige smaker

Begge rundstykkene har en base med havre, som er naturlig glutenfritt. De har derfor en god smak av havre i bunn. Rundstykkene med eple har en god dybde og sødme i deg, de er toppet med smakfulle gresskarkjerner. Rundstykkene med hampfrø har en rund og nøtteaktig smak. Begge er bakt med det vi kaller sprøtint-teknologien, som gjør at de kan tilberedes ved å steke på 180 grader i 13-15.minutter eller tines på kjøkkenbenken i 60 minutter. Begge gir en saftig innside og sprø skorpe.

Frokosttips!

Vi liker å toppe rundstykkene våre med Kolonihagen smørbart, Kolonihagen kokt skinke eller fennikelsalami, noen skiver Vesterhavsost og litt grønt som for eksempel hjertesalat, spirer, tomat og agurk. Enkelt og så godt!

Glutenfrie rundstykker med hampfrø, om oss crop

Tatt to år å utvikle

Når det kommer til glutenfrie rundstykker, så har det i de siste årene skjedd en positiv utvikling av glutenfrie produkter, men igjen er det på ryggen av tilsetningsstoffer og bakehjelpemidler hvor man har forsøkt å imitere en gluten-struktur og utvikle en krumme på en unaturlig måte, uten det som i utgangspunktet er grunnsteinen i brød - nemlig gluten.

Da vi, Kolonihagen og Johannes, sjefen for Kolonihagen Bakeri, begynte å drøfte muligheten for å lage både glutenfritt og økologiske rundstykker møtte vi holdninger om at det var umulig, både teknisk og økonomisk. Forklaringen var at en rekke bakehjelpemidler var nødvendige for å komme i mål. Men sannheten er nok nærmere det at industrien har valgt en lang rekke billige råvarer og benyttet dem som utgangspunkt for glutenfrie produkter. Med andre ord så har man forvandlet billige råvarer til et produkt som omsettes med enorm fortjeneste, og de mennesker som sitter enten med cøliaki eller annen form for intoleranse ender med å spise et produkt som ernæringsmessig ikke har noen verdi.

Hele denne utfordringen har Johannes altså brukt mesteparten av to år på å knekke koden på. Resultatet er en ny måte å handtere ingrediensene på, og utnytte de naturlige glutenfrie kornslagene til de ytterste. Kjenne deres tekniske egenskaper, og finne en måte å øke fuktigheten. Dette mener vi at vi har lyktes med og vi er stolte av å kunne tilby to forskjellige smaker næringsrike, økologiske og glutenfrie rundstykker lett tilgjengelig i frysedisken på din lokale REMA 1000.

Flere artikler